-En enklere vei til en mesterlig firmaprofil

Vanlige spørsmål (FAQ)

ProfilOffice spørsmål

Hvordan endrer jeg kontonummer i fakturaprogrammet?

Hvordan endrer jeg adresse i fakturaprogrammet?

Hvordan fjerner jeg MVA i det nye fakturaprogrammet?

Hvordan endre firmaopplysninger i brevmalen

Hvordan opprette mapper i windows

 

Hjemmeside spørsmål

Hva menes med en publiseringsløsning?

Hva er webhotell?

Hva er domene?

 

ProfilOffice svar

Endring av firmaopplysninger i fakturaprogrammet

Åpne ProfilOffice knapp 4 på toppen, og klikk på "Kunde-& varereg.". Klikk så enten på "kolofon" fanen nederst på Excel arket, eller på knappen firma øverst til venstre, hvis du har den. Her kan du endre kontonummer, adresse, forfallsdager og andre ting. Når du er fornøyd med endringene dine, klikker du på den røde knappen oppe til venstre som heter "Lukk".

Tilbake til toppen

 

Automatisk MVA i fakturaprogrammet

Hvis du ønsker å skrive en faktura, uten at den legger til MVA automatisk, blar du deg til bunnen av ordren. Der står det "MVA" midt på siden. Klikk der des står "MVA" og trykk "Delete" på tastaturet ditt. Da regnes ikke MVA på beløpet.

Tilbake til toppen

 

Adressendring i brevmalen

Åpne ProfilOffice, og klikk på linjen like over knappene der det står "Klikk på denne linjen hvis du vil endre firmaopplysningene". Resten er selvforklarende.

Tilbake til toppen

 

Opprette mapper i Windows

Det kan være lurt å sortere brev, tilbud og andre dokumenter i egne mapper, slik at ikke f.eks. brev-arkivet blir så uoversiktelig.

  • Klikk på knappen "Arkiv" i ProfilOffice
  • Høyreklikk på et tomt punkt i vinduet som åpner seg
  • Dra musepekeren ned til "Ny"
  • Øverst i nedtrekksmenyen som åpner seg når du holder pekeren over "Ny", står det mappe. Klikk der.
  • Skriv navnet på den nye mappen

Nå har du en ny mappe, og du kan enkelt klikke og dra dokumenter over i denne. den samme framgangsmåten kan benyttes overalt i Windows, også på skrivebordet.

Tilbake til toppen

 

 

Hjemmeside svar

Publiseringsløsning

En publiseringsløsning er en programvare som tillater deg som bruker å kunne skrive fritt i en teksteditor, for så å publisere det du har skrevet rett på nettsiden din. Hvis man tenker seg en nettavis, der en journalist skriver en historie, så benytter han et dataprogram som legger det han har skreve på rett plass i avisen, uten at journalisten trenger å kunne noe om webdesign. Vi lager hjemmesider til våre kunder i en veldig kraftig publiseringsløsning som heter Joomla!. Dette fordi det skal være enkelt for våre kunder å legge til nytt innhold på hjemmesidene sine.

Tilbake til toppen

 

Webhotell

Et webhotell er der nettsidene er lagret. Man kan tenke seg at en nettside er et dataprogram eller avis, som skal leses fra hvor som helst i verden. Da må den ligge på en datamaskin med harddisk plass til dette. Dette må være en kraftig datamaskin med mye plass. Og den må ha veldig rask internettforbindelse, samt stå på hele tiden. Den må også jevnlig vedlikeholdes og oppdateres etterhvert som utviklingen går videre. Vi sammarbeider med Webhuset i Bergen når det kommer til dette. De har meget høy kompetanse, samtidig som vi mener det er viktig å benytte et norsk firma.

Tilbake til toppen

 

Domene

Et domene er adressen din på nett. når du skriver en nettadresse, skriver man f.eks. www.domenenavn.no. Hvis man har eget domene, kan man ha en hjemmeside som har den adressen. Man bruker også domenenavnet når man skriver e-post. da blir det slik: dittnavn@domenenavn.no. Vi registrerer domenenavn for våre kunder, og her gjelder det å ikke vente for lenge. Domener er nemlig slik at det er bare et av hvert, så hvis du lurer på om ditt firmanavn enda er ledig, ta kontakt så finner vi ut av det i dag.

Tilbake til toppen